Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

Vind hier de beste tips voor uw tuin

Dit zijn de voor- en nadelen van een granieten tuintafel

De eigenschappen waar een tuintafel over moet beschikken zijn in de praktijk toch nog net even wat anders in vergelijking met deze van een eettafel. De kans is natuurlijk zeer groot dat we daar niet meteen iets nieuws mee zeggen. Voor een tuintafel geldt namelijk uiteraard dat ze continue buiten blijft staan terwijl een eettafel een gezellig warm en beschermd plaatsje heeft in je eetkamer.  In het bijzonder de weersinvloeden evenals de invloeden van de zon zorgen er in de praktijk voor dat de uitstraling van tuintafels al snel behoorlijk negatief kan worden beïnvloed. De keuze voor een granieten tuintafel kan dat echter voorkomen. Wil je hier graag meer over ontdekken? Ontdek dan snel de voor- en nadelen van dit type tuintafel hier op deze pagina.

Alle voordelen van een granieten tuintafel op een rijtje 

Dat zoveel mensen er de voorbije jaren voor hebben gekozen om een granieten tuintafel aan te schaffen hoeft helemaal niet uit de lucht komen vallen, integendeel. Het moet dan ook gezegd dat er zowel op visueel als op praktisch vlak toch een aantal niet onbelangrijke voordelen aan verbonden zijn. Visueel is het natuurlijk zo dat granieten tuintafels altijd over een zeer bijzondere uitstraling beschikken. Dat is het gevolg van het feit dat natuursteen nooit één op één dezelfde uitstraling heeft. Bovendien zal je kunnen vaststellen dat zo’n tafel ook in elke stijl van tuin tot haar recht komt. 

De keuze voor een granieten tuintafel brengt niet alleen visuele, maar zeker ook heel wat praktische voordelen met zich mee. Wat de praktische voordelen betreft kan je rekenen op het feit dat ze zeer solide zijn. Er zullen dan ook zeker niet snel sporen van slijtage ontstaan aan deze tafel. Is dat op een bepaald moment toch het geval? Dan zal je tot de vaststelling komen dat dit nog niet meteen een groot probleem hoeft te zijn. Een granieten tuintafel wordt namelijk net nog mooier wanneer blijkt dat ze een beetje gebruikssporen heeft. Wie op zoek is naar een echt duurzame tafel voor in de tuin kan dus eigenlijk zonder zorgen kiezen voor een exemplaar gemaakt van graniet. 

Wat zijn de nadelen om rekening mee te houden?

Het is in de praktijk natuurlijk helemaal niet zo dat je bij het kopen van een granieten tuintafel via Tulmans.nl geen rekening moet houden met bepaalde nadelen, integendeel. Een eerste niet onbelangrijk nadeel heeft te maken met het gewicht waar de tafel over beschikt. Voor verschillende tuintafels geldt in de praktijk dat ze zeer eenvoudig doorheen de tuin verplaatst kunnen worden. Dat is niet het geval bij exemplaren gemaakt van graniet of natuursteen. Deze tafels zijn immers doorgaans zo zwaar dat je ze beter één vaste stek geeft. Gelukkig hoef je ze in de winter niet binnen te zetten…

Tot slot wordt het bij het kopen van een granieten tuintafel in de praktijk ook altijd sterk aangeraden om gebruik te maken van een beschermlaag. Deze beschermlaag moet voorkomen dat bijvoorbeeld vlekken die worden gemaakt op het graniet niet in het materiaal in kunnen trekken. Het wordt sterk aangeraden om je tafel altijd met een dergelijk product te laten behandelen.