Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

Vind hier de beste tips voor uw tuin

5 soorten meubel beslag voor je woning

Heb jij weleens van meubel beslag gehoord? Dit zijn allerlei details die op meubels aangebracht kunnen worden. Allemaal hebben ze speciale functies om de ervaring met een meubel te verbeteren. Niet veel mensen weten echter precies wat meubelbeslag inhoudt. Daarom wordt je in deze blog een handje verder geholpen. Je leert namelijk precies welke soorten meubelbeslag er zijn voor je woning. Zo weet je precies hoe jij jouw meubels kunt verbeteren.

Deurknoppen vallen onder meubel beslag

In de eerste plaats is het handig om te beseffen dat deurknoppen onder meubel beslag bevallen. Technisch gezien vallen ze zelfs onder een subcategorie hiervan, namelijk deurbeslag. Daarbij wordt gedoeld op werkelijk alle soorten deurknoppen. Dit betreft dus niet alleen deurknoppen uit de jaren 30, maar ook meer moderne stijlen. Tevens vallen deurklinkers ook onder deze categorie. Dit is dus zeker een groot gedeelte van meubelbeslag. Op plekken als De Oude Deurklink kun je onder andere deurknoppen vinden die goed bij je woning passen.

Ook meubelgrepen vallen hieronder

Ten tweede maken meubelgrepen ook deel uit van meubel beslag. Weet jij niet precies wat meubelgrepen zijn? Dit zijn voornamelijk handgrepen die op meubels kunnen worden aangebracht. Op deze manier kun je meubels wat makkelijker verslepen. Veel meubels zijn namelijk lastig te verslepen doordat ze glad zijn of simpelweg lastig zijn om vast te houden. Met meubelgrepen omzeil je dit soort problemen. Ze kunnen dus zeer handig zijn om aan te brengen. Onderschat mede daarom zeker niet de waarde van goede meubelgrepen.

Vergeet ook hang- en sluitwerk niet

Daarnaast telt ook hang- en sluitwerk mee als meubel beslag. Hang en sluitwerk bestaat uit verschillende categorieën. Zo is er sluitwerk waarmee je ramen van binnen op slot kunt doen. Hetzelfde geldt overigens ook voor deuren. Hangwerk is juist voor het bepalen van hoe ver jij een raam open kunt doen. Deze categorie meubelbeslag kent dus zeker zijn functionaliteiten. Sla dit soort meubelbeslag dan ook zeker niet over voor je woning.

Wieltjes vallen ook onder meubel beslag

Tevens worden wieltjes ook geschaard onder meubel beslag. Wieltjes zijn kleine accessoires die je aan de onderkant van meubilair aan kunt brengen. Ze matchen erg goed met meubelgrepen. Dit komt doordat meubels ineens veel makkelijker kunnen worden verplaatst. Door middel van de wieltjes hoef je de meubels immers niet langer op te tillen. Op deze manier wordt je leven dus een stuk makkelijker gemaakt. Houd dus zeker rekening met hoe waardevol wieltjes kunnen zijn voor jouw meubels. Ze kunnen immers een wereld van verschil maken.

Voetjes worden tevens meegerekend

Tot slot is het zaak om ook voetjes mee te tellen tot meubel beslag. Voetjes zijn accessoires die je net als wieltjes onder meubels aanbrengt. Het verschil tussen wieltjes is echter dat hierdoor het meubilair niet versleept wordt. Het doel van voetjes is juist om het meubilair wat te verhogen. Zo is het net wat makkelijker geworden om bijvoorbeeld onder enkele meubels te stofzuigen.